De Ware Broeders openen het jaar met een spetterend Champagneconcert.

Het tweejaarlijks champagneconcert van de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders, samen met de Jonge Ware Broeders, in de sfeervolle St-Niklaaskerk in Herfelingen is andermaal uitgegroeid tot een groots succesverhaal. Met een bomvolle kerk mochten de organisatoren zich koesteren in lovende commentaren zoals super, bijzonder waardevol en absolute top.
Gastsolist Jef Verheyden plaatste de kers op de taart met verrassende en beklijvende solopartijen. Wilfried Haesen zorgde net als bij de vorige editie voor de presentatie. Hoe een authentieke Pajots dorp en zijn kleine leefgemeenschap in alle eenvoud toch ook echt groots kunnen zijn! Gastsolist Jef Verheyden kwam voor het concert helemaal overgewaaid vanuit Meerhout in de Antwerpse Kempen. De muzikale duizendpoot wist de toeschouwers meteen te overtuigen van én zijn vakmanschap én zijn entertaingehalte. Het samenspel met de muzikanten van de fanfare onder de leiding van dirigent Jeroen Hofmans werd dan ook herhaalde keren voorzien van een speciale insteek.
Het resultaat wist meer dan eens te verbazen zowel qua performance als qua originaliteit. As ettelijke maanden waren de Ware Broeders druk doende met het champagneconcert.

Marlies Van Schoors van het bestuur:

“Bij het organiseren van onze champagne-concerten volgen wij steeds hetzelfde stramien. Eerst wordt uitgekeken naar een gastsolist. Eens die gevonden worden in samenspraak aangepaste muziekstukken gekozen en partituren verzameld. Het is overigens onze dirigent die reeds in dit stadium de muzikale koortjes strak in handen houdt. Als de keuze van de muziekstukken rond is wordt begonnen met het serieuze werk.”

Een enthousiaste collega Maya Van Holder doet het vervolgverhaal:

“Partituren worden dan gelezen en stukje bij stukje komen de muziekstukken op de wekelijkse repetities aan bod. Eerst aarzelend met hier en daar nog een vals noot om uiteindelijk uit te monden in een voortreffelijk samenspel. Naarmate het concert nadert worden ook de repetities opgedreven tot twee per week. Het is pas in laatste instantie dat het samenspel met de gastsolist wordt georkestreerd. In het geval van Jef Verheyden hadden wij maar twee avonden om de klus te klaren. Het is dan ook dankzij een voortreffelijke voorbereiding met veel inzet, competentie en enthousiasme dat onze dirigent Jeroen Hofmans de meer dan 50 muzikanten wist te leiden en begeleiden naar een voltreffelijk resultaat.”

Het concert werd dan ook afgesloten met een daverend applaus. En het après-concert in de gezellige champagnebar in het Bavocentrum zinderde nog na tot in de late uurtjes.

Bron: http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/35597