Nieuws

Ons jong talent in de kijker tijdens EIGEN KWEEK

Tijdens ons jaarlijks lenteconcert lieten we ons jong geweld op jullie los. De Jonge Ware Broeders staken van wal onder leiding van jeugddirigent Mike Similon. Daarna nam Sven Beerens het dirigentstokje over. Onder begeleiding van de voltallige fanfare speelden enkele jonge muzikanten dan de solo van hun leven. Deze solisten zijn van ‘Eigen Kweek’, want […]

Tags , ,

Geslaagd afstudeerconcert voor Tiebe, Marthe, Kjell en Rune

Op donderdag 21 maart stond het afstudeerconcert i.s.m. de muziekacademies van Gooik en Lennik op ons programma. Dit schooljaar studeren solisten Tiebe Vanhoorebeek (18), Marthe Vanhoorebeek (17), Rune Deschuyffeleer (17) en Kjell Deschuyffeleer (16) af aan de muziekacademie. Ze speelden hun examenwerk tijdens het afstudeerconcert, en dit onder begeleiding van de voltallige fanfare De Ware […]

Tags , ,

Intrede van de Sint in Antwerpen

Op zaterdag 18 november 2023 hadden we opnieuw de eer om de officiële intrede van de Sint in Antwerpen muzikaal op te luisteren. Al meer dan 10 jaar zijn we de vaste waarde om de Heilige man uit Spanje muzikaal te verwelkomen en te begeleiden naar het stadscentrum. Het was een erg natte editie, maar onze […]

Tags , , ,

Dirigeerstokje gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens

Het is gebeurd! Tijdens onze Sint-Caeciliaviering eind november 2022 werd het dirigeerstokje plechtig overgedragen van Jeroen Hofmans naar onze nieuwe dirigent Sven Beerens. Tekst en uitleg vind je op Editiepajot.

Tags , ,

Paardenprocessie op afstand

Onze traditionele opluistering van de paardenprocessie zag er dit jaar, om de gekende reden, anders uit. In een sterk gereduceerde versie passeerden ruiters en paarden ons dorp en werden ze muzikaal, op afstand, door ons verwelkomd. Alvast een mooie gelegenheid voor ons om nog eens buiten te komen! Een volledig verslag lees je op Editiepajot.

Tags , , ,

Wapenstilstand in Corona-tijden

Geen traditionele herdenking van Wapenstilstand en de aansluitende kroegentocht dit jaar.  Enkel onze muzikanten Steven en Dimi zorgden voor de muzikale opluistering aan het herdenkingsmonument aan de kerk in Herfelingen. Een uitgebreid verslag vind je op Editiepajot.

Tags , , ,

Fanfare 4 Kids – De Corona-editie

Op zaterdag 29 augustus zetten 8 kinderen hun eerste stappen in de wondere wereld van de muziek. Er werd lustig, coronaproof geknutseld en gemusiceerd! Een volledig verslag van deze dag vind je op Editiepajot!

Tags , , ,

De Ware Broeders kwamen uit hun kot!

Op zondag 5 juli kwamen we na een lange Corona-periode nog eens – muzikaal – uit ons kot ter gelegenheid van Kermis Herfelingen.

Tags , , ,